5 tipov, ako deti presvedčiť, aby pili viac vody

5 tipov, ako deti presvedčiť, aby pili viac vody

.

Či už je to učenie v škole, hranie sa s kamarátmi alebo doháňanie domácich úloh - tvoje dieťa vynakladá počas dňa veľa energie. Niekedy sa jednoducho zabudne napiť vody. Ale nezúfaj! Po týchto 5 tipoch bude tvoje dieťa hydratované ako nikdy predtým!

S novým školským rokom prichádzajú aj nové výzvy a zážitky. Počas tohto vzrušujúceho obdobia je tvoje dieťa plné nápadov a myšlienok. Bohužiaľ, pitie vody je medzi nimi len zriedka. Nestrácaj nádej, môžeš to jednoducho zmeniť!

Keď deti pijú příliš málo vody

Pije tvoje dieťa veľmi málo? Nie je to ojedinelý prípad. Nedávne štúdie ukázali, že deti pijú príliš málo, hlavne pri učení. To môže spôsobiť stratu koncentráce a iné symptómy ako napríklad bolesti hlavy a pocit únavy.

Je dôležité povzbudzovať deti v pití vody (samozrejme ideálne bez cukru) špeciálne na začiatku školského roka a zvyšovať ich povedomie o výhodách správnej hydratácie. Čítaj ďalej a dozvieš sa viac!

5 tipov na to, ako môžu deti piť viac vody a ako ich rodičia môžu podporovať

Odmieta tvoje dieťa piť vodu? Nevzdávaj to! Ponúkaj mu ju znova a znova. Dobrá správa je, že v tejto úlohe môžeš jednoducho zvíťaziť. Musíš iba použiť správnu taktiku!

Tip 1: Urobte vodu ľahko dostupnou

Zdá sa to takmer banálne, ale pomáha to. Deti často ani nevnímajú, že majú smäd. Ak chceš, aby si to uvedomili, pomáha umiestniť všade Fľaše s vodou a Karafy. Deti majú tendenciu piť viac, ak vidia čerstvú vodu vedľa televízie, na stole alebo dokonca niekde v obývacej izbe.

Tip 2: Kvalitné Fľaše na vodu do školy a na cesty

Či už je to vo škole alebo pri športe, deti by mali mať tekutiny vždy pri sebe. Dobrým spôsobom, ako povzbudiť dieťa k pitiu, je kvalitná Fľaša, ktorá im dodá extra body v škole. Je to skvelý darček na nový školský rok.

Tip 3: Ponúkaj im ovocné vody ako alternatívu k sladeným nápojom

Piť málo je nie je dobré, ale príliš veľa nesprávneho druhu nápoja je tiež problém. Sladené nápoje ako ovocné šťavy a limonády sú pre deti obzvlášť škodlivé. Nielenže nezaženú smäd, ale tiež spôsobujú, že deti sú v škole menej produktívne. Voda (s alebo bez príchute) a iné nesladené nápoje sú ideálne na zahnanie smädu.

Tip 4: Aplikácie

Aplikácia na hydratáciu je skvelý spôsob, ako motivovať tvoje dieťa k zlepšeniu jeho pitných návykov. Môžu obsahovať rôzne zaujímavé výzvy a sú vždy pripravené pripomenúť tvojmu dieťaťu, aby si dalo ďalší dúšok.

Tip 5: Rodinná výzva: Pite viac vody spoločne

Čo tak nastaviť si rodinnú výzvu na dosiahnutie individuálnych cieľov pre hydratáciu? Spoločná výzva spája ľudí a posilňuje rodinné väzby. Okrem toho môžu dodatočné odmeny zvýšiť vašu motiváciu. Tieto odmeny nemusia byť len materiálne. Napríklad, ak tvoje dieťa vyhralo a vypilo tento týždeň viac vody, môže si vybrať reštauráciu na ďalší rodinný obed alebo film na ďalší filmový večer. Kreativite sa medze nekladú!

Záver: Pitie je dôležité

Na záver treba povedať, že piť príliš málo alebo príliš veľa nesprávneho nápoja spôsobí, že sa tvoje dieťa cíti ospalo a znižuje to jeho produktivitu. Avšak mnohé deti tomu nerozumejú, a niektorí rodičia často prehliadajú varovné signály. Preto je dôležité riešiť tento problém spoločne. Ste tím a spoločne môžete dosiahnuť cieľ piť viac vody. Uži si spoločné výzvy a dúfame, že úspech sa dostaví čoskoro!