Uži si leto vďaka kvalitnej hydratácii

Uži si leto vďaka kvalitnej hydratácii

.

Leto je opäť tu! Slnko svieti a vonkajšie teploty stúpajú. Počas horúcich dní by mal byť pravidelný pitný režim naša priorita. Bežne má človek prijať v priemere dva a pol litra tekutín denne. Pri väčších fyzických aktivitách alebo vysokých teplotách sa tento priemer môže vyšplhať až na štyri litre tekutín. Pričom pri náročnej fyzickej aktivite človek vypotí podstatne viac.

Preto je tak extrémne dôležité počas leta strážiť svoju dennú hydratáciu. Piť je potrebné počas celého dňa po menších dávkach. Nikdy ale nečakaj až na pocit smädu. Smäd je totiž prvým príznakom dehydratácie.

Z toho dôvodu je dobré mať pri sebe neustále Fľašu s vodou. V horúcom počasí oceníš predovšetkým Fľaše, ktoré dokážu udržať tvoj nápoj príjemne studený. Vyskúšaj napríklad waterdrop® Funkčnú Termosku alebo Nerezovú Fľašu.

Čo v lete piť?

Ideálna je voda, čaj alebo čerstvo vylisované šťavy napr. z pomaranča alebo grapefruitu. Pokiaľ ti čistá voda nechutí ochutnaj naše Microdrinky, ktoré vodu osviežia a sú bez cukru.

Uprednostni nápoje s teplotou cca 16 stupňov Celzia. Ľadové drinky totiž telo musia najprv ohriať na telesnú teplotu, aby mohlo tekutinu spracovať. Ľadový nápoj tak hydratáciu skôr spomalí.

Čomu sa naopak vyhnúť?

V tropických teplotách sa neodporúča piť veľké množstvo kávy, kolové nápoje a malinovky, ktoré obsahujú veľké množstvo cukru a vyvolávajú tak falošný pocit smädu. V lete by sa mala obmedziť aj veľká konzumácia alkoholických drinkov. Alkohol totiž odvádza z tela tekutiny a minerálne látky. Pokiaľ sa dostane do dehydratovaného tela namiesto vody alkohol, zvýši sa riziko problémov z nedostatku tekutín.

Máme pre teba skvelý tip:

Získaj Microdrinky za výhodnú cenu v rámci akcie waterdrop® Days. Osláv začiatok leta zľavou až -50 % na vybrané produkty, Sety 1 + 1, Twin Packy, limitovanými ponukami a darčekmi k nákupu od 50 €.

Vďaka waterdrop® môže bude pitný režim hračka!