5 návykov pre lepšie ráno

5 návykov pre lepšie ráno

.

Máš niekedy po prebudení pocit, že ťa čaká zlý deň? Ranná rutina je skvelý spôsob, ako sa upokojiť, zlepšíť si náladu a vykročiť do nového dňa s úsmevom na tvári.

Prečo je ranná rutina dôležitá?

Ranná rutina ti môže pomôcť:

  • Zvýšiť sústredenie a produktivitu
  • Znížiť stres a úzkosť
  • Zlepšiť náladu a sebavedomie
  • Dodať energiu

 

5 návykov pre lepšie ráno

5 tipov na jednoduché návyky, ktoré môžeš ľahko pridať do svojej rannej rutiny:


1. Vypi pohár vody

Hneď po prebudení, skús vypiť pohár vody. Voda naštartuje tvoj metabolizmus a pomôže ti sa prebudiť. Tento krok si uľahčíš tak, že si na nočný stolík pripravíš pohár vody.

2. Medituj

Krátka meditácia alebo niekoľko hlbokých nádychov ti pomôže ukľudniť sa a naladiť sa na poztívnu náladu. Pohodlne sa posaď, zavri oči a aspoň na chvíľku sa sústreď na svoj dych.

3. Plánuj dopredu

Naplánuj si svoj deň dopredu, to ti pomôže znížiť hladinu stresu a sústrediť sa na to, čo je dôležité. Stačí iba pár minút na spísanie zoznamu úloh pre daný deň.

4. Natiahni sa

Natiahnutie sa je skvelý spôsob, ako začať deň. Pomáha zmierniť napätie a zlepšuje krvný obeh. Môžeš si vybrať z rôznych druhov natiahnutí, vyskúšať môžeš napríklad rannú jógu.

5. Naraňajkuj sa

Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. Dodajú ti energiu a pomôžu sa ti lepšie sústrediť. Vyber si raňajky, ktoré obsahujú ovocie, celozrné výrobky a bielkoviny.

Ako začať?

Flexibilita: Neexistuje jeden správny spôsob, ako si vytvoriť rannú rutinu. Nájdi si to, čo ti vyhovuje, a čo ti pomáha sa cítiť dobre.

Buď realista: Pokiaľ si ranná sova, nečakaj že budeš vstávať o 5 hodine ráno. Začni pomaly a postupne si predlžuj čas, ktorý venuješ na ranné rituály.

Kreativita: Pridaj do svojej rannej rutiny veci, ktoré ťa bavia a motivujú. Môže to byť čokoľvek, čo ti pomôže cítiť sa dobre a naladiť sa na pozitívnu náladu.

3 extra tipy:

Nezačínaj hneď s piatimi návykmi naraz. Vyber si jeden alebo dva, na ktoré sa zameriaš, a až si ich osvojíš, môžeš pridať ďalšie.

Trpezlivosť ruže prináša. Trvá čas, než sa svojim novým rituálom zžiješ. Nenechaj sa odradiť neúspechom. Je normálne, keď sa ti každé ráno nepodarí splniť všetky návyky. Skús to znova na ďalši deň! ☀️